Tüm Yazılar >

Skullcandy EcoBuds: Kablosuz Sese Sürdürülebilir Çözüm

Skullcandy EcoBuds, ters şarj özelliği ve minimalist tasarım gibi özellikleriyle kullanıcılara çevre dostu bir alternatif sunuyor.

Tanınmış ses ekipmanları üreticisi Skullcandy, gerçek kablosuz kulaklıklar alanındaki en son yeniliği olan EcoBuds’ı resmi olarak tanıttı. Elektronik atıklarla boğuşan bir pazarda sürdürülebilir bir alternatif olarak konumlandırılan Skullcandy EcoBuds, çevre bilincini pratik işlevsellikle birleştirmeyi amaçlıyor.

Skullcandy EcoBuds’ın en önemli özelliği sürdürülebilirliğe olan bağlılığı. %65 oranında sertifikalı geri dönüştürülmüş plastikten üretilen bu kulaklıklar, piyasadaki benzer ürünlere kıyasla karbon ayak izini %50 oranında azaltıyor.

Skullcandy Pazarlama Başkan Yardımcısı Justin Regan, “Son derece rekabetçi olan gerçek kablosuz ses pazarında, tüketicilerin pil ömrüyle ilgili endişeleri, üreticiler arasında pil kapasitesini artırma savaşına yol açtı” dedi. “Araştırmalarımız, bunun gerçek tüketici ihtiyaçlarını aşarak gereğinden büyük pillerin üretilmesine yol açtığını gösteriyor. Ne yazık ki bu aşırı pil üretimi eğilimi çevreye zarar veriyor.”

Geleneksel tasarımlardan farklı olarak Skullcandy, EcoBuds ile şarj konusunda benzersiz bir yaklaşım benimsiyor. Geleneksel pille çalışan şarj kutusundan vazgeçen bu kulaklıklar, bunun yerine kısa, yerleşik bir USB-C konektörüne sahip bir şarj tabanı ile birlikte geliyor. 

Bu tasarım, kullanıcıların doğrudan akıllı telefonlarının USB-C bağlantı noktasından güç çekmesine olanak tanıyarak ek pil ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve çevresel etkiyi azaltıyor.

Şarj kutusu pilinin olmaması pil ömrü konusunda endişelere yol açsa da Skullcandy kullanıcılara yeterli dayanıklılık garantisi veriyor. EcoBuds tek bir şarjla sekiz saate kadar çalma süresi sunarken, hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 10 dakikalık şarjla iki saat daha çalma süresi sağlıyor. 

Regan, “EcoBuds, aşırı üretim israfı olmadan ve ses kalitesinden ödün vermeden tüm gün pil ömrü sunarak pil kaygısı varsayımlarına doğrudan bir meydan okumadır” dedi.

Minimalist tasarımlarına rağmen EcoBuds özelliklerinden ödün vermiyor. Bluetooth 5.2 ve IPX4 ter ve su geçirmezlik desteği ile bu kulaklıklar, ses cihazlarında çok yönlülük ve dayanıklılık arayan kullanıcılara hitap ediyor. Ek olarak EcoBuds, kullanıcıların dinleme deneyimlerini tercihlerine göre özelleştirmelerine olanak tanıyan üç EQ modu (Müzik, Bas Güçlendirme ve Podcast) sunuyor.

Skullcandy EcoBuds Temel Özellikler:

  • 8 saate kadar pil ömrü + hızlı şarj – 10 dakikalık şarj ile 2 saat çalma süresi
  • Entegre USB-C şarj kablosu ile telefondan şarj
  • Her iki kulaklıkta birer mikrofon
  • Gürültü yalıtıcı fit
  • Müzik, bas güçlendirme ve podcast EQ modları
  • Bluetooth (v5.2)
  • IPX4 tere ve suya dayanıklılık
  • Otomatik açma/bağlanma
  • Kapasitif dokunmatik ile arama, izleme ve ses kontrolleri
  • Her iki kulaklığı da tek başına kullanabilme özelliği

Sonuç

EcoBuds, 39,99$ veya 34,99€’luk uygun fiyatıyla sürdürülebilir sesi daha geniş bir kitle için erişilebilir kılıyor. Bununla birlikte, bu kulaklıkların şu anda tek bir renk seçeneğine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor:Skullcandy’nin korumayı amaçladığı doğal manzaralardan esinlenen Glacier…

Paylaş:

İçindekiler